Tim Kaine: Pazite se kad vam Donald Trump čuva leđa

Kaine je poručio i da, 'za razliku od Trumpa, Clinton ne vrijeđa ljude - ona ih sluša' (AP)

Demokratski potpredsjednički kandidat Tim Kaine u prvom nastupu u predizbornoj kampanji Hillary Clinton za američke predsjedničke izbore, koja je održana u Miamiju, oštro je napao republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa.

Kritizirao je Trumpove sugestije da možda neće ispuniti obveze koje je SAD preuzeo u Europi u okviru NATO-a, njegovu povijest bankrota i propali pokušaj uspostavljanja sveučilišta Trump.

“Kad Donald Trump kaže da vam čuva leđa, bolje da se sami pazite”, kazao je Kaine, dok je Hillary Clinton sjedila pokraj njega potvrdno klimajući glavom.

“On [Trump] je iz sebe ostavio trag prekršenih obećanja i uništenih života gdje god je prošao. Ne možemo si priuštiti da mu dozvolimo da isto učini i našoj zemlji”, dodao je.

Kaine je poručio kako, “za razliku od Trumpa, Hillary Clinton ne vrijeđa ljude – ona ih sluša”.

Privlačenje hispanoameričkih birača

Pridruživši se Hillary Clinton na skupu u Floridi, koja će biti jedna od presudnih država na predsjedničkim izborima, Kaine je govor na engleskom začinio obiljem španjolskih fraza, nastojeći se predstaviti biračima.

“Senator Tim Kaine predstavlja sve ono što Donald Trump i [kandidat republikanaca za potpredsjednika] Mike Pence nisu. On je sposoban preuzeti taj posao i preuzeti vodstvo već prvog dana”, kazala je Hillary Clinton predstavljajući biračima u Miamiju svog potpredsjedničkog kandidata.

Kaine je odgovorio kako s Hillary Clinton “dijeli zajedničko kredo: Čini dobro, koliko god možeš“.

Hillary Clinton službeno će biti nominirana za predsjedničku kandidatkinju na konvenciji Demokratske stranke u Philadelphiji, koja počinje u ponedjeljak.

Predsjednički izbori bit će održani 8. studenoga.

Izvor: Agencije