Oglasi

Thaci uvjeren u dogovor Srbije i Kosova ove godine

Predsjednik Kosovaje kazao kako je u Minhenu imao priliku razgovarati s brojnim svjetskim liderima.
Hashim Thaci: Konferencija o sigurnosti u Minhenu fokusira se na saradnju u sektoru odbrane u Evropi i međunarodnoj trgoviniEPA

Predsjednik Kosova Hashim Thaci uvjeren je kako će sporazum Srbije i Kosova biti postignut ove godine, u skladu s očekivanjima Sjedinjenih Američkih Država, prenose agencije.

Thaci, koji učestvuje u radu Minhenske sigurnosne konferencije, napisao je na svom Facebook profilu kako su razgovori koje je imao sa svjetskim liderima na marginama skupa u njemačkom gradu bili "inspirativni i ohrabrujući".

Najavio je kako će u svom popodnevnom obraćanju u subotu govoriti o neophodnosti postizanja sveobuhvatnog mirovnog sporazuma Kosova i Srbije.

Dva glavna pitanja

Ove godine regije zatvara dva glavna pitanja - sporazum Makedonije i Grčke i sporazum Srbije i Kosova, naveo je Thaci.

"Konferencija o sigurnosti u Minhenu ove godine fokusira se na saradnju u sektoru odbrane u Evropi i međunarodnoj trgovini, pri čemu se posebna pažnja posvećuje zapadnom Balkanu i našim naporima za jačanje mira, a razgovori sa svjetskim liderima su inspirativni i ohrabrujući", napisao je predsjednik Kosova.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.