Oglasi

Thaci: Naša agenda nije zavisila, niti će zavisiti od Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće putovati u New York na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.
Predsjednik Kosova je rekao da kosovska agenda nije zavisila, niti će zavisiti od SrbijeEPA

Predsednik Kosova Hashim Thaci je izjavio da kosovska agenda nije zavisila, niti će zavisiti od Srbije, preneo je Unmik u pregledu pisanja kosovske štampe.

Upitan da komentariše to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne ide na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Thaci je rekao kako "agenda Kosova nikada nije zavisila i neće zavisiti od Srbije", a izjavu je 

Šef Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Ðurić prethodno je izjavio da predsednik Srbije neće putovati u New York krajem meseca na zasedanje Generalne skupštine UN-a te da tamo neće biti nikakvog sastanka u vezi s Kosovom.

Brisel će 'sačekati' da vidi Vučića

Đurić je rekao da će Brisel "malo sačekati" da ponovo vidi predsednika Srbije, s obzirom na to da je izostala svaka podrška njegovim idejama za rešenje pitanja Kosova i odnosa Srba i Albanaca.

On je to kazao na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje kada će biti nastavljen briselski dijalog Srbije i Kosova.

Na zasedanju Generalne skupštine UN-a učestvovaće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.