Oglasi

Štetni otpad u rimskim katakombama

Podzemni tuneli i prostori godinama punjeni štetnim otpadom stvarajući podzemno masno jezero neugodnog mirisa.
U Italiji se nalaze najveća evropska odlagališta otpada i Evropski sud pravde joj izrekao milionske kazne jer ih nije uklonilaEPA - Arhiva

Talijanska je policija u ponedjeljak otkrila ilegalno odlagalište otpada u rimskim katakombama i zatvorila pristup tom području dok se ne utvrdi ima li onečišćenja okoliša. 

Podzemni tuneli i prostori koji su od drugog stoljeća prije naše ere korišteni kao groblja, godinama su punjeni štetnim otpadom stvarajući podzemno masno jezero neugodna mirisa, prenosi Hina talijanske medije.

Gradska uprava potvrdila je kako je policija blokirala dio katakombi koje se nalaze duž Vije Appije, očuvanog primjera antičke gradnje ulica tehnikom polaganja glatkog kamena na šljunak.

Plodno tlo za organizirani kriminal

U Italiji se nalaze najveća europska odlagališta otpada i Europski sud pravde izrekao joj je milijunske kazne zbog toga što ih nije uklonila.

Industrija upravljanja otpadom plodno je tlo za organizirani kriminal na siromašnijem jugu Italije posebno sjeverno od Napulja gdje se otpad odbacuje i spaljuje te truje okoliš.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.