Stanivuković: Nisam u svojoj kući, doći ću kad budem htio

Stanivuković je u obraćanju postavio pitanje 'Gdje je Davor (Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića)' i upitao policiju 'što hapsi mlade ljude' (Al Jazeera)

Draško Stanivuković, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i funkcioner Partije demokratskog progresa (PDP), za kojim pripadnici Policijske uprave Banja Luka tragaju nakon protestnog okupljanja na Trgu Krajine u organizaciji grupe “Pravda za Davida”, oglasio se posredstvom Facebooka s nepoznate lokacije.

“Čuj raspisali potjernicu? Nisam u svojoj kući niti ću biti večeras, a njima ću doći kad budem htio. Nemam vremena, ministre, zauzet sam, pričam s narodom. To je prkos, ponos, dostojanstvo”, poručio je Stanivuković, prenose bh. mediji.

U obraćanju je postavio pitanje “Gdje je Davor (Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića)” i upitao policiju “što hapsi mlade ljude”.

Policija će onemogućiti buduća okupljanja

Izjavio je da nema informacija o Davoru Dragičeviću, niti zna gdje je, rekavši da “ne može da ga dobije”.

“Volio bih da znam, brinem. Ne znam kako ga nema. Pojavila se informacija da je uhapšen, policija je odjednom napala trg”, naveo je Stanivuković.

Policijska uprava Banja Luka pokrenula je potragu za Draškom Stanivukovićem, zastupnikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske i funkcionerom Partije demokratskog progresa (PDP).

Dragičević se nije pojavio u javnosti od nedjelje navečer, a policija je demantirala navode da je i on među sinoć uhapšenima.

Agencija Fena ranije je prenijela da je, osim Dragičevića, potjernica raspisana i za Stelom Milanović, Aleksandrom Gluvićem, Stefanom Blagićem i Njegošem Tomićem, te da su svi iz Banje Luke.

“Osobe se traže zbog sumnje da su počinile krivična djela i prekršaje”, saopćila je policija.

“Policijski službenici će preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja”, dodaju.

Iz policije je potvrđeno i da će onemogućiti održavanje svih budućih okupljanja koje organizira grupa “Pravda za Davida”.

Izvor: Agencije