Oglasi

Srbija nastavlja saradnju s Mehanizmom u Hagu uprkos neslaganju

Predsjednik Srbije i glavni tužilac Mehanizma za krivične sudove u Hagu složili su se da Beograd treba ubrzati ispunjavanje preuzetih obaveza.
Vučić i Brammertz ocijenili su da Srbija treba ubrzati aktivnosti za privođenje osumnjičenih za ratne zločineTanjug

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak glavnom tužiocu Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržu Bramercu da će Srbija, uprkos neslaganju u vezi sa nekim pitanjima, nastaviti i jačati saradnju sa Tužilaštvom Mehanizma, koji je nasledio Haški tribunal.

Vučić i Bramerc ocenili su da je saradnja Srbije i Tužilaštva Mehanizma zadovoljavajuća, s tim da Srbija treba da ubrza ispunjavanje preuzetih obaveza i aktivnosti za privođenje osumnjičenih za ratne zločine, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Više ljudi u Tužilaštvu za ratne zločine

Na sastanku je dogovoreno da se poveća broj zaposlenih u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije.

Vučić je prihvatio Bramercov predlog da institucije Srbije učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo Mehanizma u vidu obuke i drugih vidova podrške pomoglo primenu Strategije za ratne zločine u Srbiji.

Bramerc je u poseti Beogradu radi priprema redovnog izveštaja za sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija početkom juna.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.