Oglasi

Srbija i Rusija planiraju ukinuti roaming

Balkanske države već su odlučile od ljeta prvo pojeftiniti, a onda - od 2021. godine - i potpuno ukinuti roaming.
Dvije države pregovaraju o pravilima nediskriminacijskog pristupa telekomunikacijskim i poštanskim uslugamaEPA

Rusija i Srbija namjeravaju ukinuti međusobni roaming u prometu mobilnih operatera, objavili su beogradski mediji, pozivajući se na priopćenje ruske Federalne antimonopolske službe (FAS).

Prema navodima FAS-a, zamjenik šefa te službe Anatolij Golomolzin posjetio je Srbiju i sa šefom srbijanske agencije za telekomunikacije (RATEL) dogovorio početak zajedničkog rada na ukidanju roaminga.

"Postignut je dogovor o razmjeni materijala i informacija o pravilima nediskriminacijskog pristupa u telekomunikacijskim i poštanskim uslugama, kao i da se pristupi zajedničkom radu na ukidanju roaminga između Rusije i Srbije", navedeno je u priopćenju ruske službe FAS.

Uskoro i potpuno ukidanje roaminga na Balkanu

U Beogradu je 4. travnja tijekom Digitalnog summita zapadnog Balkana potpisan Regionalni sporazum o roamingu po kojem će cijene u prvoj fazi od 1. srpnja, biti smanjene za 27 posto, dok se od 1. srpnja 2021. očekuje potpuno ukidanje roaminga za zapadni Balkan.

Prema tom sporazumu, cijene roaminga s Albanijom bit će umanjene za 85 posto, s obzirom da Albanija do sada nije bila dio sporazuma o prilagođavanju cijena roaminga koji su 2014. godine potpisale Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i BiH.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.