Oglasi

Spotify stigao u zemlje regije

Popularna platforma za slušanje muzike sada je dostupna u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, S. Makedoniji i Albaniji.
Platforma omogućava slušanje muzike ili podcasta u svakom trenutku na računaru, mobitelu ili tabletuReuters

Platforma za slušanje muzike Spotify od utorka je dostupna u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i na još deset tržišta.

Spotify od utorka nudi besplatne usluge i pretplatu na ukupno 13 novih tržišta. To su Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, te Rusija, Bjelorusija, Kazahstan, Moldavija i Ukrajina.

Snažan rast tokom pandemije

Time se ta globalno popularna platforma proširila na sveukupno 92 tržišta, a na to se odlučila nakon snažnog rasta tokom pandemije korona virusa, piše Hina.

Spotify je platforma iz Švedske koja je krajem prošle godine prestigla Apple kao predvodnik tržišta slušanja muzike te ima više od 130 miliona korisnika.

Platforma omogućava slušanje muzike ili podcasta u svakom trenutku na računaru, mobitelu ili tabletu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.