Sportska takmičenja u Crnoj Gori od 1. juna

Sve faze će važiti samo ako epidemiološka situacija bude na zadovoljavajućem nivou, tvrdi crnogorski ministar sporta (EPA)

Sportska takmičenja u Crnoj Gori počet će od 1. juna, ali bez prisustva publike, objavila je Beta.

Ministar sporta Nikola Janović kazao je da će se individualni treninzi u crnogorskom sportu moći održavati od srijede, 6. maja. 

“Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je uputstva po kojim će sportske aktivnosti krenuti u tri faze. Prethodnih sedmica Ministarstvo sporta i mladih bilo je u kontinuiranoj komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje i epidemiolozima. Sagledavali smo situaciju i sada, kada su se uslovi stvorili za to, izlazimo s rješenjima kojima se rasterećuju mjere vezane za sportske aktivnosti”, rekao je Janović.

On je pojasnio da će prva faza trajati od 6. do 18. maja i obezbijediti svim sportskim klubovima šansu za trening u sportskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa.

Tri faze za početak

“Dakle, bez duela, kontakta, već samo individualni trening. Uz, naravno, rigorozne mjere kada je u pitanju higijena”, kazao je Janović.

Druga faza osigurava početak treninga, pogotovo u kolektivnim sportovima, gdje je neophodan i kontakt i duel, a trajala bi od 18. maja do 1. juna.

Treća faza bi bila od 1. juna i tokom nje bi takmičenja mogla da se nastave.

“Sportski klubovi u svim sportovima bi mogli nastaviti s takmičenjima, naravno bez gledalaca. To je ‘mapa puta’, a želim zahvaliti sportistima i sportskim radnicima širom Crne Gore koji su poštovali preporuke svih ovih sedmica. Takođe, zamolio bih ih da se strogo pridržavaju ovih uputstava. Sve ove faze će važiti samo ako epidemiološka situacija bude na zadovoljavajućem nivou”, kazao je Janović.

Izvor: Agencije