Oglasi

Sporim prelaženjem pješačkog prelaza protestirali protiv cijena goriva

U znak protesta zbog visokih cijena goriva grupa mladih je sporim prelaženjem pješačkih prelaza usporila saobraćaj.
Dio grupe mladih nosio je improvizirane štapove, a na po jednu nogu stavili su najlonske vrećice zbog navodnih povreda Anadolija

Grupa mladih u Banjaluci sporim prelaženjem pešačkih prelaza na kružnom toku koji vodi prema Kneževu i Jajcu u četvrtak je usporila saobraćaj zbog visokih cijena goriva.

Na ovoj raskrsnici bio je prisutan veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Deo grupe mladih, među kojima i Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, nosio je improvizovane štapove, a na po jednu nogu stavili su najlonske vrećice zbog navodnih povreda.

Jednoj od devojaka bilo je loše prilikom prelaska pešačkog. Nekoliko minuta ležala je na pešačkom prelazu, ali je ubrzo nakon toga nastavila hod.

Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS danas je nakon sednice Vlade RS izjavio da nakon pregovora s distributerima u RS od petka gorivo u zavisnosti od distributera, regije i vrste goriva košta od 2,11 do 2,29 KM.

Prethodnih dana, od nedelje, na ovom kružnom toku saobraćaj su kamionima i automobilima, osim građana, blokirali i članovi Udruženja prevoznika RS koje je od Vlade tražilo da gorivo pojeftini za 30 feninga, a koji smanjenje cena od pet feninga smatraju uvredom.

Nikola Grbić, predsednik Udruženja prevoznika RS u izjavi za agenciju Anadolija rekao je da su oni sa blokadama završili i da se neće pridružiti mladima u 17 časova.

"Očekujemo sastanak sa predstavnicima Vlade RS za koji smo poslali zahtjev, pa ćemo vidjeti šta dalje", rekao je Grbić.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.