Oglasi

Španija 1. jula ukida karantin za strane turiste

Povratak turista je od ključne važnosti za drugu svjetsku turističku destinaciju.
Španija vas čeka, poručila je španska ministrica vanjskih poslova Arancha GonzalesEPA

Španija će 1. jula ukinuti karantin za strane turiste, objavila je španska Vlada, dva dana nakon najave ponovnog otvaranja granica za međunarodni turizam u julu.

"Vlada će ukinuti karantin za strane turiste 1. jula", saopćio je premijer Pedro Sanchez nakon sastanka Vlade posvećenog turizmu, stupu španske privrede.

Kako bi se izbjegli novi slučajevi zaraze korona virusom tokom postepenog ublažavanja restrikcijskih mjera, od 15. maja  obavezan je dvosedmični karantin za sve Špance i strance koji ulaze u zemlju.

"Najgore je iza nas. U julu ćemo se postepeno otvarati za međunarodne turiste, ukinuti mjere karantina i osigurati najviše sigurnosne i zdravstvene standarde", objavila je na Twitteru ministrica vanjskih poslova Arancha Gonzales.

Dvanaest posto BDP-a

"Španija vas čeka", poručila je Gonzales turistima.

Povratak turista je od ključne važnosti za drugu svjetsku turističku destinaciju.

Turizam čini 12 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP) Španije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.