SP 2018: Konačan spisak Hrvatske za Rusiju

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak popis s imenima 24 igrača koje će voditi u Rovinj na pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Dalić je prvobitno objavio popis sa 32 igrača, a sada su otpali Karlo Letica, Borna Barišić, Zoran Nižić, Borna Sosa, Marko Rog, Mario Pašalić, Duje Čop i Ivan Santini.

Hrvatski selektor, prema pravilima Svjetske nogometne asocijacije, na SP u Rusiju može voditi 23 igrača, a konačna lista putnika mora biti objavljena do 4. juna.

Nakon toga moguća je zamjena povrijeđenih igrača do 24 sata prije prve utakmice, koju Hrvatska igra 16. juna protiv Nigerije.

“Ovo je moj izbor i stojim iza njega. Nisam imao puno dilema, svjestan sam da nikada neće svi biti zadovoljni. Svi imaju pravo na svoje mišljenje, moje je pravo da izaberem igrače”, kazao je Dalić, dodavši kako će sa ove liste otpasti jedan igrač.

Jake provjere u Liverpoolu i Osijeku

“S ovog popisa će otpasti jedan od stopera, jer su Ćorluka i Mitrović bili ozlijeđeni. Ostavljam rezervu i tijekom priprema ćemo vidjeti kako će biti njihova situacija… Ostali su na čekanju i uvijek postoji mogućnost da ih priključim na pripreme.”

Hrvatska će do početka SP-a odigrati utakmice pripremne protiv Brazila i Senegala.

“Htio sam jake utakmice. Posebno se radujem susretu s Brazilom, bit će to preslika utakmice s Argentinom”, zaključio je selektor Hrvatske.

Okupljanje reprezentacije zakazano je u subotu, 26. maja, u Zagrebu, nakon čega reprezentacija seli u Rovinj.

U Istri će trenirati od 27. maja do 1. juna, a dan kasnije “Vatreni” će iz Pule letjeti u Liverpool, gdje ih u nedjelju 3. juna očekuje meč protiv Brazila.

Iste večeri reprezentacija se vraća u Hrvatsku, a nastavak priprema bit će u Rijeci.

Na Rujevici će imati četiri treninga u tri dana, a 7. juna putuju u Slavoniju, gdje će 8. juna u Osijeku igrati protiv Senegala posljednju pripremnu utakmicu prije početka SP-a.

Reprezentacija u Rusiju putuje 11. juna.

Prvi nastup na SP-u hrvatska reprezentacija će imati 16. juna u Kalinjingradu protiv Nigerije, pet dana kasnije je ogled protiv Argentine u Nižnji Novgorodu, a posljednji nastup u grupi imat će 26. juna u Rostovu na Donu protiv Islanda.

Pozvani igrači

Golmani: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo);

Odbrana: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dinamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg);

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka);

Napad: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht).

Izvor: Al Jazeera i agencije