Smjena Vermezovića, Rašović preuzeo Partizan

Rašović: Očekujem da u narednih pet kola, uprkos svemu, potvrdimo kvalitet i osvojimo titulu (Tanjug)

Upravni odbor nogometnog kluba Partizan iz Beograda na sjednici u ponedjeljak smijenio je trenera Vladimira Vermezovića i na njegovo mjesto postavio Vuka Rašovića, dosadašnjeg šefa stručnog štaba Teleoptika, filijale crno-belih, zvanično je potvrđeno iz Humske, prenosi Tanjug.

Sjednica rukovodstva na kojoj je donijeta odluka o smjeni održana je poslije remija u Novom Pazaru (0:0) proteklog vikenda, nakon kojeg „crno-beli“ imaju samo dva boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu u prvenstvu Srbije.

Prije samo mjesec dana, Partizan je imao 11 bodova viška, praktično osvojenu šestu uzastopnu titulu, ali su potom uslijedili remiji protiv Hajduka u Kuli (1:1) i Slobode u Užicu (0:0), kao i poraz od Vojvodine u Humskoj (2:1).

Poslije toga, stigla je pobjeda protiv Javora u Ivanjici (1:0) i Rada u Humskoj (2:0), ali poslije novog kiksa u Novom Pazaru, čelni ljudi kluba odlučili su se za promjenu trenera.

„Crno-beli“ naredni meč igraju u četvrtak od 18.30 protiv niškog Radničkog u Humskoj.

“Šansa ne bira vreme”

Novi trener Rašović rekao je u ponedjeljak da, iako ne dolazi u idealnom trenutku za klub, vjeruje da je spreman za izazove koji ga čekaju i istakao da je uvjeren kako će „crno-beli“ odbraniti šampionsku titulu.

„Počastvovan sam što mi je klub ukazao poverenje, da ne verujem u sebe i u ekipu, ne bih se ni prihvatao posla. Šansa ne bira vreme, ali voli spremne. Verujem da sam spreman za ono što nas čeka. Očekujem da u narednih pet kola, uprkos svemu, potvrdimo kvalitet i osvojimo titulu“, kazao je u prvom obraćanju novinarima na stadionu Partizana.

On je naveo da dobro poznaje sadašnju ekipu Partizana i dodao da je sa većinom igrača sarađivao dok je bio šef stručnog štaba Teleoptika i pomoćni trener „crno-belih“.

„Dugo sam bio pomoćnik u prvom timu i tada smo imali dosta turbulencija. Partizan ima odličnu ekipu i još uvek smo u pozitvnoj situaciji jer imamo dva boda prednosti, a i večiti derbi igramo na svom terenu. Sećam se 2010. kada je takođe došlo do promene na klupi i kada sam sa Stanojevićem bio u stručnom štabu. Tada smo osvojili titulu i ušli u Ligu šampiona, verujem da bi nešto slično moglo da se ponovi.“

Rašović je dodao da je u ovom trenutku najvažnije spremiti ekipu za meč sa niškim Radničkim u četvrtak.

Trajanje ugovora

Predsjednik kluba Dragan Ðurić rekao je da je Uprava morala reagirati nakon što je ekipa ispustila veliku bodovnu prednost, ali da to ne znači da je Vermezović loše radio. On je naveo da je Rašović još od ranije bio pripremljen za prvog trenera, ali da je šansu trebalo da dobije za godinu ili dvije.

Đurić je dodao da još nije definirano na koliko će Rašović potpisati ugovor i kazao da se raskid saradnje sa Vermezovićem tek treba prenijeti na papir.

Rašović je karijeru počeo u Partizanu, za koji je odigrao 209 utakmica i postigao 12 golova. Igrao je i za Rad, Slaviju iz Sofije, Krila Sovjetov iz Rusije i američki Kansas City.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je pet utakmica.

Bio je pomoćnik Slaviši Jokanoviću, Goranu Stevanoviću i Aleksandru Stanojeviću na klupi „crno-belih“, a 2011. godine postao je prvi trener Teleoptika.

Izvor: Agencije