Oglasi

Smijenjen direktor makedonske policije

Lazo Velkovski, jedan od najbližih saradnika premijera Zorana Zaeva, nije poštovao procedure u korištenju službenog vozila.
Vlada Makedonije je odlučila da do imenovanja novog direktora policije tu dužnost obavlja Besim DeariReuters

Vlada Makedonije razriješila je direktora Biroa za javnu sigurnost Lazu Velkovskog zbog zloupotrebe službenog vozila.

Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski tražio je razrješenje zbog nepoštovanja procedura vezanih za službena putovanja.

Početkom mjeseca na društvenim mrežama objavljene su fotografije službenog automobila direktora Biroa uz navode da je njime prevezena kćerka Velkovskog do jednog kampa u Grčkoj.

Lazo Velkovski je u svom iskazu naveo da je tako postupio zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj obitelji.

Zaev: Napravio je grešku

Velkovski je, kako prenose makedonski mediji, jedan od bliskih suradnika premijera Zorana Zaeva.

Premijer Zaev je poručio da je Velkovski "napravio grešku i da mora snositi ogovornost", ali i da će ostati u Ministarstvu unutarnjih poslova "zbog stručnosti".

Vlada Makedonije je odlučila da do imenovanja novog direktora policije tu dužnost obavlja Besim Deari, dosadašnji zamjenik Velkovskog.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.