Oglasi

Smanjuje se broj novih korisnika Twittera

U četvrtom kvartalu kompanija Twitter dobila je samo dva miliona novih korisnika.
Utjecaj Twittera u znatnom je porastu nakon ispada Donalda TrumpaReuters

Kompanija Twitter najviše je oslabila u posljednja četiri mjeseca.

Kvartalni prihodi i šanse za dobit promašili su procjene analitičara, pokazujući da se napori kompanije da privuče više oglašivača tek trebaju pokazati uspješnim, uprkos nastojanju da poveća korištenje svoje stranice, izvještava agencija Bloomberg.

Iako je Twitter u centru medijskih izvještaja zbog čestih ispada novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, ova kompanija ima problema s nagovaranjem oglašivača da potroše više novca.

Razlog za to jest činjenica da se ovoj platformi priključuje sve manji broj korisnika.

Dva miliona novih tviteraša

U četvrtom kvartalu Twitter je dobio dva miliona novih korisnika, što je povećalo ukupan broj redovnih korisnika na 319 miliona.

Međutim, to je najmanji broj novih korisnika u najmanje tri posljednja kvartala.

"Iako možda ne ispunjavamo svačija očekivanja, jedna stvar nastavlja rasti i prestizati naše konkurente, a to je utjecaj Twittera", rekao je Jack Dorsey, izvršni direktor Twittera.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.