Oglasi

Slučaj 'Memić': Ukinuta oslobađajuća presuda Seferovićima

Vrhovni sud FBiH ukinuo je presudu Kantonalnog suda Sarajevo kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice.
Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016. nakon teških povreda koje je zadobio sedam dana ranije u Velikoj alejiArhiva

Vrhovni sud bosanskohercegovačkog entiteta Federacija BiH ukinuo je prvostepenu presudu Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) od 16. jula 2018. kojom su Ljubo Seferović i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je, prema optužnici, teško povrijeđen, a potom preminuo Dženan Memić (21), prenosi agencija Fena.

Naime, Vrhovni sud FBiH donio je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženih Ljube i Bekrije Seferovića kojim je djelomično uvažena žalba tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, te ukinuta presuda Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) od 16. jula 2018. i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Prvostepena presuda Kantonalnog suda u Sarajevu ukinuta je zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, potvrđeno je Feni u Vrhovnom sudu FBiH.

Novo vještačenje

Vrhovni sud FBiH naložio je prvostepenom sudu da u ponovnom suđenju naredi obavljanje novog saobraćajnog vještačenja nad izvedenom dokazima. Vještačenje će biti povjereno timu vještaka iz tog područja ili fakultetu za saobraćaj, te će biti izvedeni i drugi dokazi za koje nađe da je potrebno, pa će nakon tako provedenog postupka i na osnovu tako izvedenih dokaza biti donesena na zakonu zasnovana presuda.

Memić je preminuo 15. februara 2016. nakon teških povreda koje je zadobio sedam dana ranije (8. februara) dok je s djevojkom šetao Velikom alejom na Ilidži.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.