Oglasi

Saudijska Arabija pogubila 37 osoba

Vlasti su saopštile da su svi saudijski državljani, te da su pogubljeni zbog zločina povezanih s terorizmom.
Saudijska Arabija je u 2018. godini pogubila 143 osobe, većinom odrubljivanjem glaveReuters

Ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijske Arabije saopštilo je da je pogubljeno 37 osoba, svi saudijski državljani, zbog, kako navode, zločina povezanih s terorizmom.

Saopštenje su u utorak objavili svi državni saudijski mediji, među kojima i informativni kanal Al-Ekhbariya, prenosi Anadolija.

Pogubljene osobe su iz različitih dijelova Saudijske Arabije.

'Formiranje terorističke ćelije'

U saopštenju se navodi da su pogubljeni usvojili ekstremističke ideologije i formirali terorističke ćelije s ciljem narušavanja sigurnosti, širenja haosa i izazivanja sektaških sukoba.

Dan ranije, Islamska država Iraka i Levanta (ISLI) saopštila je da stoji iza nedjeljnog napada na zgradu saudijskih sigurnosnih snaga u gradu Zulfi, u kojem su poginula četiri naoružana napadača, a povrijeđena tri sigurnosna službenika.

Saudijska Arabija je u 2018. godini pogubila 143 osobe, većinom odrubljivanjem glave.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.