Oglasi

Saobraćajni kolaps na hrvatskim cestama

Zbog jednog od udarnih vikenda na većini autocesta u Hrvatskoj vladaju velike gužve i kilometarske kolone, objavio je Hrvatski autoklub.
Velike gužve i duga čekanja su i na mnogim graničnim prijelazimaEPA

Na hrvatskim cestama i autocestama traje jedan od najprometnijih vikenda ovog ljeta, a promet je vrlo gust na većini prometnica u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale, na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, u trajektnim lukama kao i na graničnim prijelazima.

Hrvatski autoklub (HAK) je izvijestio da su na autocestama česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova.

Vozačima se savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Policija je zbog mnogo vozila u kvaru pozvala vozače da provjere tehničku ispravnost automobila prije polaska na put.

Čekanja i na granicama

Na autocesti Zagreb - Split - Ploče pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera, pa su kolone u smjeru mora u podne bile duge i do šest kilometara, a prema sjeveru i pet kilometara.

Na istoj autocesti, između čvorova Maslenica i Sveti Rok, u smjeru Zagreba kolona je duga oko 11 kilometara.

Velike su gužve i na graničnim prijelazima, a najkritičnije je na Kaštelu i Plovaniju gdje je kolona duga sedam kilometara.

Najduže se čeka na graničnim prijelazima sa Slovenijom - na Kaštelu sat i pol i na ulazu i na izlazu te na Macelju sat vremena također na ulazu i na izlazu. Na Lupinjaku se čeka sat i pol na ulazu u Sloveniju. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.