Oglasi

SAD proglasio sina lidera Hezbollaha teroristom

State Department je, također, na crnu listu stavio Brigadu Al-Mujahidin (AMB).
State Department je naveo da Iran pruža trening, opskrbljuje oružjem i finansira Hamas i HezbollahReuters

Američki State Department proglasio je Jawada Nasrallaha, sina lidera Hezbollaha Sayyeda Hassana Nasrallaha, teroristom i optužio ga da izvodi napade na Izrael iz okupirane Zapadne Obale.

State Department je, također, na crnu listu stavio Brigadu Al-Mujahidin (AMB), za koju je naveo da je povezana sa libanskom grupom i da je planirala veliki broj napada na izraelske mete iz baze koja se nalazi na palestinskoj teritoriji.

“Današnjim označavanjem se traži da Nasrallahu i AMB-u budu uskraćeni izvori za planiranje i izvođenje terorističkih napada“, naveo je State Department u saopćenju.

Novčana nagrada

Naveo je da se ovim mjerama odbija pristup Nasrallahu i AMB-u američkom finansijskom sistemu.

State Department je također naveo da nudi pet miliona američkih dolara za informacije koje bi vodile ka lokacijama gdje se nalaze lideri Hamasa i Hezbollaha Salih al-Aruri, Khalil Yusif Mahmoud Harb i Haytham Ali Tabatabaei.

State Department je naveo da Iran pruža trening, opskrbljuje oružjem i finansira Hamas i Hezbollah.

Washington je nedavno ponovno uveo sankcije Teheranu  nakon što se američki predsjednik Donald Trump povukao iz nuklearnog sporazuma potpisanog 2015. godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.