Oglasi

Rusija vratila 32 djece pripadnika ISIL-a

Djeca u dobi od jedne do devet godina bit će podvrgnuta opsežnim medicinskim pregledima prije nego što ih rodbina odvede kući.
Ruska državna TV je prikazala snimke djece koja dolaze na aerodrom Žukovski izvan MoskveAP

Rusija je saopćila da je vratila još 32 djece pripadnika oružane grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) iz Iraka.

Ruska državna TV u utorak je prikazala snimke djece koja dolaze na aerodrom Žukovski izvan Moskve, prenosi Fena, pozivajući se na AP.

Rečeno je kako će djeca u dobi od jedne do devet godina biti podvrgnuta opsežnim medicinskim pregledima prije nego što ih rodbina odvede kući.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je kako su djeca bila zadržana u centrima za azil u Iraku ili u zatvorima s njihovim majkama.

Iz Rusije hiljade u redovima ISIL-a

Njihov dolazak predstavlja četvrtu grupu ruske djece koja su vraćena iz Iraka.

Ministarstvo vanjskih poslova u Moskvi je saopćilo da je ukupno 122 djece dovedeno kući.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako se više od 4.000 ruskih državljana i više od 5.000 građana drugih bivših sovjetskih naroda pridružilo ISIL-u u Siriji i Iraku.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.