Rukometno EP: Pobjeda Crne Gore, Hrvatska prva u grupi

Sve faze će važiti samo ako epidemiološka situacija bude na zadovoljavajućem nivou, tvrdi crnogorski ministar sporta (EPA)

Rukometaši Crne Gore svladali su u susretu 2. kola A skupine EURA u Grazu Srbiju s 22:21 (11:10), a ovim ishodom Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini i plasman u drugu fazu u Beču, gdje će prenijeti maksimalna 2 boda, prenosi Hina.

Crnogorci su slavili u izjednačenoj utakmici i to je njihova historijska prva pobjeda na velikim natjecanjima. Golovi Lipovine i Radovića u zadnje dvije minute donijeli su Crnogorcima pobjedu te će u ponedjeljak u izravnom srazu s Bjelorusima odlučivati o drugom putniku u Beč. Srbi su s dva poraza ispali i time je susret Hrvatska – Srbija u ponedjeljak postao rezultatski nevažan. 

Kod Crne Gore je 5 golova zabio Nemanja Grdović, dok je Lazar Kukić sa šest pogodaka predvodio Srbiju. 

Poraz svjetskih prvaka

Hrvatska je ranije u ovoj skupini svadala Bjelorusiju s 31:23 i vodi u skupini s 4 boda, Crna Gora i Bjelorusija imaju po dva, a Srbija je bez bodova. 

Istodobno, u skupini C u Trondheimu aktualni europski prvaci Španjolci slavili su protiv Njemačke s uverljivih 33:26. Španjolci su vodili tijekom cijelog dvoboja i došli su do pobjede nad najvećim suparnikom u skupini, te ubilježili dva važna boda za drugu fazu u Beču. U skupini II faze u Beču će igrati i Hrvatska. Kod Španjolaca je prednjačio Alex Dušebajev sa 7 golova, a kod Njemačke Hendrik Pekeler (5)

U skupini svjetski prvaci Danci su izgubili od Islanda s 30:31. 

Izvor: Agencije