Oglasi

Ručna bomba bačena na ruski konzulat u Atini

Bombu je bacila osoba koja je prošla pored zgrade na motoru u akciji tipičnoj za neke ekstremno ljevičarske grčke organizacije.
Napad se desio oko 4.00 po lokalnom vremenu kada je ruski konzulat bio zatvoren.Reuters

Ručna bomba bačena je jutros u dvorište ruskog konzulata u Atini ali nije eksplodirala, saopštila je policija.

Bombu je bacila osoba koja je prošla pored zgrade na motoru, u akciji tipičnoj za neke ekstremno ljevičarske grčke organizacije.

Kvart gdje se nalazi konzulat, u predgrađu Atine Halandriju, brzo je zatvoren i specijalni timovi za demontiranje bombe su poslani na mjesto incidenta, rekao je jedan policijski zvaničnik.

Napad se desio oko četiri sata po lokalnom vremenu (tri po centralnoevropskom vremenu) kada je ruski konzulat bio zatvoren. Ručna bomba nije eksplodirala i niko nije povrijeđen.

Policija pokušava da utvrdi da li je ta akcija povezana sa kasnijim otkrićem jednog zapaljenog motocikla u centru Atine.

U decembru je bomba eksplodirala ispred grupe Skai, jedne od glavnih grčkih medijskih grupa i oštetila zgradu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.