Oglasi

Rimski Koloseum se otvara za posjetitelje od 1. juna

Posjetitelji najpoznatije italijanske turističke atrakcije morat će se predbilježiti, nositi maske, a na ulazu će im mjeriti tjelesnu temperaturu.
Kao i drugi italijanski spomenici, i muzeji Koloseum i Rimski forum zatvoreni su 8. martaEPA

Rimski Koloseum, najpoznatija italijanska turistička atrakcija, ponovo će biti otvoren za posjetitelje od 1. juna, gotovo tri mjeseca nakon što je zatvoren zbog pandemije korona virusa.

Uprava arheološkog parka, u čijem su sastavu Koloseum i Rimski forum, u najavi ponovnog otvaranja navela je kako su proteklih nekoliko mjeseci "obavijeni nadrealnom tišinom" za njih bili veoma teški.

Posjetitelji Koloseuma ubuduće će se morati predbilježiti, nositi maske, a na ulazu će im mjeriti tjelesnu temperaturu.

Ulazit će svakih 15 minuta u grupama, u kojima će biti do 14 osoba.

Striktni raspored

Oni koji žele posjetiti Rimski forum morat će se pridržavati striktnog rasporeda kretanja kroz arheološke ostatke, što može trajati između 30 minuta i dva i po sata.

Standardna cijena ulaznica i dalje će biti 16 eura, s tim da će se karte za popodnevne obilaske, koje će vrijediti od 14:00 sati, moći kupiti po cijeni od 9,5 eura.

Kao i drugi italijanski spomenici, i muzeji Koloseum i Rimski forum zatvoreni su 8. marta.

Te je znamenitosti prošle godine obišlo više od 7,5 miliona posjetitelja.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.