Republika Srpska ukinula policijski sat

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova u BiH je izliječeno više od polovine od ukupno 2.350 zaraženih (EPA)

U bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska od danas više nije na snazi policijski sat, uveden tokom pandemije korona virusa.

Ova mjera je ukinuta nakon što je Narodna skupština tog entiteta u četvrtak ukinula vanredno stanje na toj teritoriji, uvedeno krajem marta, javio je Tanjug.

I dalje je, međutim, obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i držanje distance.

Nešto ranije policijski sat ukinut je u drugom bosanskohercegovačkom entitetu, Federaciji BiH.

Zastupnici entitetskog parlamenta su na posebnoj sjednici jednoglasno usvojili Odluku o ukidanju vanrednog stanja za teritoriji Republike Srpske.

Više od pola pacijenata se izliječilo

Posebna sjednica bit će nastavljena i danas, a na njoj će biti rasprave o akatima koje je donijela entitetska predsjednica Željka Cvijanović za vrijeme vanrednog stanja.

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, testirano je 617 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 19 osoba – naveli su iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, prenijela je Fena.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine od novog korona virusa u zemlji je do petka preminulo ukupno 140 osoba, više od 2.350 osoba se zarazilo, od čega se više od polovine izliječilo.

Izvor: Agencije