Oglasi

Rejting Vladimira Putina porastao tri posto

U periodu od januara do maja 2019. godine rejting predsjednika Ruisije porastao je sa 61,7 posto na 64,5 posto.
Vladimir PutinSamo 15 posto ispitanika smatra da je trenutna ruska vlast legitimnaEPA - Arhiva

Razina povjerenja u ruskog predsjednika Vladimira Putina među Rusima porasla je za gotovo tri poena tijekom proteklih pet mjeseci od siječnja do svibnja, da bi dosegnuo rejting od 64,5 posto, prema anketi koju je proveo ruski Centar za istraživanje javnog mnjenja.

"U razdoblju od siječnja do svibnja 2019. godine rejting Vladimira Putina narastao je sa 61,7 posto na 64,5 posto, dok je rejting premijera Dmitrija Medvedeva narastao sa 34,3 posto na 37,4 posto", naveo je istraživački centar, prenosi Tanjug agenciju Tass.

Svakodnevno učestvovalo 1.600 Rusa

Ankete su provedene telefonom u razdoblju od siječnja do svibnja 2019. godine.

U njima je svakodnevno sudjelovalo 1.600 Rusa starijih od 18 godina.

Istraživanje ruskog centra za ispitivanje javnog mnjenja Levada u siječnju pokazalo je da je povjerenje građana u predsjednika Rusije palo i nalazilo se tada na najnižoj razini u posljednjih 13 godina, ali podrška koji su mu građani u tom istraživanju dali i dalje je bila velika, nešto više od 60 posto, prenijele su tada agencije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.