Real dočekuje City, Atletico Liverpool

Parovi osmine finala Lige prvaka (Reuters)

Žrijeb nogometne Lige prvaka, koji je u ponedjeljak održan u Nyonu, već je u osmini finala spojio Real Madrid i Manchester City.

U Ligi prvaka ta dva kluba igrala su u sezoni 2012/13. u grupnoj fazi, kada je na klupi Cityja bio Roberto Mancini, a na Realovoj Jose Mourinho. Tada je u Manchesteru bilo 1:1, a u Madridu je Real slavio s 3:2.

U sezoni 2015/16, kad je Real otišao do kraja i osvojio titulu evropskog prvaka, sastali su se u polufinalu. Prva utakmica u Manchesteru završila je bez golova, a u revanšu je Real ostvario minimalnu pobjedu. Trener Reala tada je, baš kao i danas, bio Zinedine Zidane, dok je City vodio Manuel Pellegrini.

Atletico dočekuje Liverpool

Od ostalih parova osmine finala po atraktivnosti se još ističu dvoboji Chelsea – Bayern, Atletico Madrid – Liverpool, te Borussia Dortmund – PSG.

Parovi osmine finala Lige prvaka: Borussia Dortmund – PSG, Real Madrid – Manchester City, Atalanta – Valencia, Atletico Madrid – Liverpool, Chelsea – Bayern, Lyon – Juventus, Tottenham – Leipzig, Napoli – Barcelona.

Prve utakmice na rasporedu su 18. i 19, odnosno 25. i 26. februara, a revanši 10. i 11, odnosno 17. i 18. marta 2020. Finale je na programu 30. maja u Istanbulu.

Liga Evrope: United putuje u Brugge

Izvučeni su i parovi šesnaestine finala Lige Evrope, a među najzanimljivijim su parovima Šahtar – Benfica, Getafe – Ajax te Club Brugge – Manchester United.

Parovi: Wolverhampton – Espanyol, Sporting Lisabon – Istanbul Bašakšehir, Getafe – Ajax, Bayer Leverkusen – Porto, Kopenhagen – Celtic, APOEL Nikozija – Basel, Cluj – Sevilla, Olympiakos – Arsenal, AZ Alkmaar – LASK Linz, Club Brugge – Manchester United, Ludogorec – Inter, Eintracht Frankfurt – Salzburg, Šahtar – Benfica, Wolfsburg – Malmo, Roma – Gent, Glasgow Rangers – Braga.

Prve utakmice igraju se 20. februara, a revanši sedam dana kasnije. Finale Lige Evrope bit će odigrano u poljskom Gdanjsku 27. maja.

Izvor: Agencije