Oglasi

Razbijena kriminalna platforma na Darknetu

Njemačka policija uhapsila je osobe koje su na internetu prodavale drogu, korisničke podatke, falsifikovane dokumente.
U racijama u Njemačkoj zaplijenjeno je 550.000 eura u gotovini i kriptovalutamaAl Jazeera

Njemački istražitelji saopštili su da su u zajedničkoj akciji sa Sjedinjenim Američkim Državama i Holandijom razbili jedanu od najvećih kriminalnih platformi, koja je vodila operacije na Darknetu, odnosno dijelu interneta kojem se može pristupiti samo uz pomoć određenog softvera.

Policija Njemačke saopštila je da su tri muškarca uhapšena pod sumnjom da su odgovorni za web stranicu Wall Street Market, gdje se prodavao kokain, heroin, ostale droge, korisnički podaci, falsifikovani dokumenti i razne vrste malicioznog softvera, prenosi AP.

Zaplijenjeni milioni

Vlasinici web stranice uzimali su od dva do šest posto naknade u kriptovalutama za oglašavanje robe na svom sajtu.

U racijama u Njemačkoj zaplijenjeno je 550.000 eura u gotovini, kriptovalutama, server, hard diskovi i razni drugi dokazi protiv uhapšenih, navodi AP.

Američke vlasti uhapsile su dva narko dilera u Los Angelesu, zaplijenili milion dolara u gotovini, kao i oružje i drogu. Imena i više detalja za sada nije poznato.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.