Pula: Filmski festival uz epidemiološke mjere i s najviše 1.500 posjetitelja

Filmski festival u Puli bit će održan od 29. avgusta do 4. septembra (Srecko Niketic / PIXSELL)

Uoči subotnjeg otvaranja 67. Pulskog filmskog festivala, javna ustanova Pula Film Festival izvijestila je da će se program u  Areni pratiti sukladno epidemiološkim mjerama usuglašenim sa županijskim Stožerom civilne zaštite i s najviše 1.500 posjetitelja.

Posjetiteljima će na raspolaganju biti pet ulaza u Arenu, svoja mjesta moći će zauzeti već od 19 sati ,a na svakom će ulazu na istaknutom mjestu biti postavljena sredstva za dezinfekciju ruku. Nakon obavezne dezinfekcije, posjetitelji će putem audio zapisa ostaviti osnovne podatke.

“Prilikom ulaska i izlaska obvezno je nošenje zaštitne maske, koja se smije skinuti tijekom gledanja projekcije. Sjedala su postavljena u parovima, metar i pol udaljena od sljedećih sjedećih mjesta, a ukupni kapacitet sjedala ove je godine sveden na 1.500. Fizički razmak obvezan je prilikom ulaska i izlaska u Arenu”, navode iz Pula Film Festivala, prenijela je Hina.

Mjerenje temperature

I na drugim lokacijama, odnosno u Istarskom narodom kazalištu i u kinu Valli, primjenjivat će se iste mjere, a posjetiteljima će se na ulazu beskontaktno izmjeriti tjelesna temperatura.

“Ako mjerenje pokaže povišenu tjelesnu temperaturu, posjetitelj će morati pričekati petnaestak minuta, zbog eventualnog napora organizma uzrokovanog vrućinama, i ponovno zatražiti mjerenje. Posjetitelj koji ima potvrđenu povišenu temperaturu neće moći prisustvovati projekciji. Umjesto audio zapisa u kazalištu i u kinu Valli gledatelji će biti dužni upisati osobne podatke u evidenciju posjetitelja”, poručuju organizatori. 

Festival će se održati od 29. augusta do 4. septembra, a otvorit će ga hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma “Mare” redateljice Andree Štake, s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama.

Ovogodišnji festival trebao se održati od 18. do 26. jula, ali je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite odgođen zbog pogoršanja epidemiološke situacije s korona virusom.

Izvor: Agencije