Pritvor za drugu grupu Hajdukovih navijača

Hrvatski navijači divljali su na benzinskoj stanici u beogradskom prigradskom naselju Vrčin (Screenshot)

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor od po 30 dana za 13 hrvatskih navijača, koji se sumnjiče da su počinili kaznena djela ugrožavanje sigurnosti i teška krađa, prilikom divljanja na benzinskoj postaji u beogradskom prigradskom naselju Vrčin prošlog tjedna, potvrđeno je Tanjugu na tom sudu.

Oni su prethodno bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su počinili kazneno djelo.

Glasnogovornica suda Irina Kovačević precizirala je za Tanjug da je “osumnjičenima sudija za prethodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva”.

Druga grupa već na izdržavanju kazne

Drugih 14 navijača splitskog Hajduka, koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavaonice na benzinskoj postaji u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, prethodno su na sudu za prekršaje u Beogradu osuđeni na po 15 dana zatvora.

Oni su odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, iako imaju pravo da ulože žalbu na presudu.

Također, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara (170 eura), jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice te sjekire.

Izvor: Agencije