Oglasi

Prirodne katastrofe koštale SAD 306 milijardi dolara

Prošla godina u SAD-u zabilježena je kao rekordna kad je riječ o troškovima za saniranje šteta izazvanih prirodnim katastrofama.
Harvey, Texas, Houston, Oluja, PoplaveSamo uragan Harvey, koji je pogodio državu Texas, koštao je SAD 125 milijardi dolaraEPA - Arhiva

Vremenske nepogode i prirodne katastrofe u Sjedinjenim Američkim Državama 2017. godine koštale su vlasti te zemlje 306 milijardi dolara, javlja Anadolija.

Američka agencija za okeane i atmosferu saopćila je da su prošle godine troškovi u SAD-u u borbi s posljedicama uragana, šumskih požara, poplava i suša iznosili 306 milijardi dolara.

Navodi se da je samo uragan Harvey, koji je pogodio državu Texas, koštao SAD 125 milijardi dolara.

Štete od šumskih požara

U saopćenju se navodi i da su šumski požari na zapadu SAD-a zemlju koštali približno 18 milijardi dolara.

Prošla godina u SAD-u zabilježena je kao rekordna kad je riječ o troškovima za saniranje šteta izazvanih prirodnim katastrofama.

Prije toga, 2005. bila je rekordna godina, u kojoj je potrošeno 215 milijardi dolara.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.