Prekinut meč zbog ‘Nož, žica, Srebrenica’

Nogometna utakmica između omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije prekinuta je u utorak u Modriči zbog šovinističkih i nacionalističkih povika navijača.

Kako prenosi agencija Tanjug, negativne scene na terenu stadiona “Dr. Milan Jelić”, u susretu igrača do 19 godina, počele su u 35. minuti kada je reprezentativac Srbije Milan Gajić verbalno izvrijeđao sudiju Elvisa Mujovića, zbog čega je dobio crveni karton.

Nakon toga sa tribina stadiona začulo se skandiranje “Ubij Turčina” i “Nož, žica, Srebrenica”, zbog čega je arbitar nakratko prekinuo utakmicu.

Kada je u drugom poluvremenu grupa navijača Srbije ponovno krenula sa šovinističkim skandiranjem, sudija je odlučio igrače obje reprezentacije poslati u svlačionice.

Provjere pred kvalifikacije

Prekid je trajao više od pola sata, a sudija Mujović je tada definitivno odbio nastaviti utakmicu na kojoj do prekida nije bilo golova.

Selekciji Srbije ovo je bila jedna u nizu provjera pred nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine.

Planirano je da omladinci Bosne i Hercegovine i Srbije odigraju još jednu prijateljsku utakmicu, koja je zakazana za četvrtak u Gradačcu s početkom u 13:30 sati.

Izvor: Agencije