Oglasi

Požar sve bliže Njegoševu mauzoleju na Lovćenu

Vatra je proširena po cijeloj planini i počela se širiti prema Ivanovim Koritima i Njegušima.
Tivatski i kotorski vatrogasci odbranili su od požara kuće u krajnjem zapadnom dijelu KrašićaEPA

Već nekoliko dana bjesne požari na crnogorskoj planini Lovćenu, a u srijedu ujutro situacija je postala kritična jer se vatra približila mauzoleju na vrhu planine u kojemu počiva Petar Petrović Njegoš, prenose agencije.

Kako je saopćio komandant cetinjskih vatrogasaca Predrag Moštrokol, u pomoć je stigla i vojska, te kolege iz Podgorice i Budve.

Dodao je kako će, ako ne bude jačeg vjetra, požare gasiti i avioni i helikopteri Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore.

Tri požara u Podgorici

Vatra je proširena po cijeloj planini i počela se širiti prema Ivanovim Koritima i Njegušima.

U Podgorici su aktivna tri požara, potvrdio je komandant Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Andrija Čađenović.

Tivatski i kotorski vatrogasci odbranili su od požara kuće u krajnjem zapadnom dijelu Krašića. Vatra se, napredujući kroz suho nisko rastinje, primakla na oko 50 metara od objekata, ali su pravovremeno razvučene tzv. vatrogasne pruge kroz makiju i šumu iznad Krašića i požar je „presječen“.

Na terenu je bilo blizu pedeset vatrogasaca s devet vozila.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.