Požar kod Šibenika stavljen pod kontrolu

Požar je planuo nešto prije 16 sati, a na terenu su bila 33 vatrogasca (Duško Jaramaz / Pixsell)

Požar koji je u nedjelju oko 16 sati planuo na lokaciji Dobri Dolac nedaleko Šibenika lokaliziran je u 18,20 sati, a zračne snage povukle su se s terena, doznaje se u Županijskom centru 112.

Opožareno je 10 hektara, a gorjela je trava, nisko raslinje i nešto borove šume. Požar je planuo nešto prije 16 sati, a na terenu su bila 33 vatrogasca i 13 vozila šibenske i vodičke javne vatrogasne jedinice, šibenske državne interventne jedinice te dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Zaton, Šibenik, Pirovac, Bilice i Zablaće.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su kanader i dva air tractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovala tijekom nedjelje popodne u akciji gašenja požara na području Dobri Dolac-Zaton kod Šibenika.

Protupožarna izviđanja

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. juna do subote, 20. jula, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 12 požara i to sedam u Šibensko-kninskoj županiji te po jedan u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 10 protupožarnih izviđanja s avionima airtractor, a sveukupno su zračne snage ostvarile oko 65 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 1800 tona vode.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih avionskih sistema “Orbiter 3B” bio je angažiran 11 puta.

Izvor: Agencije