Potvrđen i sedmi slučaj zaraze u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je do sada potvrđeno sedmero oboljelih (EPA)

U Hrvatskoj je u nedjelju ujutro potvrđen još jedan slučaj oboljele osobe od novog koronavirusa, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke, objavio je Stožer civilne zaštite.

“Iz Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno sedmero oboljelih”, navodi se.

U Hrvatskoj su zabilježena tri slučaja oboljelih u Zagrebu i četiri u Rijeci i svi su pod zdravstvenim nadzorom.

Iz Stožera civilne zaštite navode kako osobe u tranzitu kroz Hrvatsku ne prolaze proceduru stavljanja pod epidemiološki nadzor u skladu s uputom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Osim toga, Epidemiološka služba je pripremila uputu za vozače koji se nalaze u dnevnim migracijama s epidemiološki ugroženih područja.

Nema zabrana, ali ima ograničenja

Generalnih zabrana javnih okupljanja u Hrvatskoj i dalje nema, obzirom na epidemiološku situaciju, no, iz Stožera civilne zaštite ponovo su apelirali na sve koji su bili na područjima zahvaćenim novim korona virusom da, u interesu javnog zdravstva, ne dolaze na javna okupljanja, prenosi agencija Hina.

Apel se odnosi na osobe koje su bile na području Kine, Japana, Hong Konga, Singapura, Južne Koreje, Irana te italijanskih pokrajina Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont.

Objavljeno je to na internet stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a nakon redovne videokonferencije Stožera sa načelnicima županijskih štabova civilne zaštite i direktorima područnih ureda civilne zaštite MUP-a.

Izvor: Agencije