Postepeno buđenje Schumachera iz kome

Timovi koji testiraju bolide u Jerezu, uključujući i Ferrari, poslali su poruke podrške njemačkom asu (EPA)

Sedmostruki šampion Svjetskog prvenstva Formule 1 Michael Schumacher ulazi u fazu postepenog buđenja iz kome, objavio je francuski list L'Equipe, koji navodi kako su primijećeni pozitivni pomaci u zdravstvenom stanju njemačkog vozača.

Ljekari na klinici u francuskom mjestu Grenoble, gdje Schumacher leži u komi nakon povrede glave zadobijene na skijanju, stavili su Nijemca u takozvanu fazu postepenog buđenja.

Mozak pacijenta je na promjene reagirao pozitivno i uskoro bi mogao početi proces rehabilitacije, koji će trajati mjesecima, navodi francuski mediji.

Međutim, Richard Greenwood sa Univerzitetske bolnice u Londonu rekao je da će, ako preživi, Schumacher biti potpuno drugačija osoba, prenosi list Telegraph.

On je dodao da će čak i uspješan oporavak značiti prilagođavanje potpuno drugačijem načinu života.

Vettelove molitve

Četverostruki uzastopni svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Sebastien Vettel (26), poručio je kako se nada čudesnom oporavku njegovog sunarodnjaka Schumachera.

„Dugo poznajem Schumachera i on mi je uzor cijeli život. Ne znamo u kakvom će Schumacher stanju biti kada ga probude iz kome, ali se nadam čudu i vjerujem kako će biti isti kao i ranije“, poručio je vozač Red Bulla sa testiranja novog bolida uoči nove sezone u španskom Jerezu.

Vettel je otkrio kako nije posjetio svog prijatelja u bolnici u Grenobleu.

„Nisam ga posjetio, jer ne želim stvarati medijsku gužvu. Međutim, svakog dana se molim za njegovo zdravlje“, poručio je aktuelni svjetski prvak.

Schumacher je od 29. decembra u induciranoj komi, a do sada je dva puta operiran.

Timovi koji testiraju bolide u Jerezu, uključujući i Ferrari, u čijem je vozilu svojevremeno dominirao “najbržim cirkusom na svijetu”, poslali su poruke podrške njemačkom asu na putu njegovog oporavka.

Izvor: Agencije