Oglasi

Posljednja evropska fabrika računara pred zatvaranjem

Zatvaranje fabrike u Augsburgu ugasit će i 1.500 radnih mjesta u tom pogonu.
U japanskoj kompaniji ističu da je fabrika, koja proizvodi računare i sisteme za čuvanje podataka, posljednja te vrste u EvropiEPA

Posljednja evropska fabrika ličnih i prenosnih računara na jugu Njemačke bit će zatvorena 2020. godine.

Zatvaranje fabrike u Augsburgu ugasit će i 1.500 radnih mjesta u tom pogonu, objavio je glasnogovornik kompanije Fujitsu koji je vlasnik te fabrike.

U opasnosti je i dodatnih 300 radnih mjesta u kooperantskim njemačkim kompanijama.

Klasični kompjuteri vrsta koja umire

Time će, kako je prenio B92, japanska kompanija potpuno ugasiti proizvodne i montažne pogone u Njemačkoj, a razvoj proizvoda, završna montaža i logistika bit će preseljeni u Japan.

U japanskoj kompaniji ističu da je fabrika, koja proizvodi računare i sisteme za čuvanje podataka, posljednja te vrste u Evropi.

Klasični kompjuteri su vrsta koja umire - prodaja tih uređaja naglo je pala jer se potrošači okreću tabletima i drugim mobilnim uređajima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.