Poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić

Šaban Šaulić je tokom karijere, koja je trajala pola stoljeća, napisao je i otpjevao mnoge hitove ovog žanra (Anadolija)

Pjevač narodne muzike iz Srbije Šaban Šaulić (67) poginuo je u nedjelju u teškoj saobraćajnoj nesreći u njemačkom gradu Bilefeldu, javljaju srbijanski mediji.

Šaulić je nakon nastupa bio u automobilu s vozačem i kumom i doživio saobraćajnu nesreću kod Bilefelda.

Hitno je prebačen u bolnicu, gdje je preminuo.

Šaulić je nastradao nakon udesa u Njemačkoj, potvrdio je za Novosti njegov zet Bata Mirković. Kako je ranije prenio ovaj list, Šaulić je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća. Vozilom nije upravljao on, već je imao vozača. 

Udes se dogodio u okolini Bilefelda, na putu ka Dortmundu, kod dijela na kojem se nalazi gradilište, blizu mjesta Gitersloh, prenosi B92.

Dodaje se da su dva vozila sletjela sa puta i udarila u bankine, a inicijalni izvještaji su glasili kako su tri osobe iz vozila Seat Ibiza povrijeđene.

Dalje je navedeno da je suvozač iz tog vozila podlegao povredama u bolnici.

‘Kralj narodne muzike’

U okviru istrage, dodaje se, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač automobila Mazda 6, koje je učestvovalo u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholiziranom stanju, dodaje portal B92.

Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu, a pjevačku karijeru počeo je 1969. godine pjesmom “Dajte mi utjehu”.

Tokom uspješne karijere, koja je trajala pola stoljeća, napisao je i otpjevao mnoge hitove ovog žanra i dobio nadimak “kralj narodne muzike”.

Šaban Šaulić je u braku s Gordanom Šaulić imao troje djece – Sanelu, Ildu i Mihajla.

Izvor: Al Jazeera i agencije