Oglasi

PLO: Odluka Sudana je nož u leđa Palestincima

Normaliziranje odnose s Izraelom neće poljuljati nastavak naše borbe, kaže zvaničnik Palestinske oslobodilačke organizacije Wasel Abu Yousef.
Sudan je treća arapska zemlja koja će normalizovati odnose sa IzraelomReuters

Visoko pozicionirani zvaničnik Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Wasel Abu Yousef nazvao je odluku Sudana da preduzme korake ka normalizaciji odnosa sa Izraelom "novim zabadanjem noža u leđa Palestincima".

Yousef, koji je član izvršnog odbora PLO-a, rekao je da pridruživanje Sudana drugim zemljama koje su normalizirale odnose s Izraelom predstavlja izdaju "pravednog palestinskog cilja".

Obraćujući se u Ramallahu, palestinskom gradu u centru Zapadne obale, poručio je da odluka Sudana da slijedi korake Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina "neće poljuljati vjeru Palestinaca u njihovu stvar i u nastavak njihove borbe", prenosi Tanjug.

'Korak u pogrešnom pravcu'

Glasnogovornik Hamasa, tradicionalnog saveznika Sudana, Fawzi Barhoum kazao je u Gazi za Reuters da potez Sudana predstavlja korak u pogrešnom pravcu.

Američki predsjednik Donald Trump saopćio je ranije u petak da je Sudan postigao sporazum o normalizaciji diplomatskih odnosa s Izraelom.

Sudan je treća arapska zemlja koja će normalizirati odnose s Izraelom, nakon Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina, koji su sporazum s tom zemljom potpisali u Washingtonu 15. septembra.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.