Otkazi u reprezentacijama Škotske i Velsa

Krilni igrač Celtica James Forrest je otpao zbog povrede leđa (Getty Images)

Škotska nogometna reprezentacija nastupit će protiv Velsa i Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine bez Rossa McCormacka, Jamesa Forresta i Dannyja Foxa.

Krilni igrač Celtica Forrest je otpao zbog povrede leđa, dok su napadač Leedsa McMormack i odbrambeni igrač Southamptona Fox otpali zbog problema s povredama mišića. Kao dodatak timu pozvan je branič Norwicha Steven Whittaker.

„Srećom, James neće morati na operaciju. No, sasvim sigurno neće konkurirati za utakmice protiv Velsa i Srbije“, potvrdio je škotski selektor Gordon Strachan.

Njegov kolega sa klupe Velsa Chris Coleman pozvao je u svoj tim odbrambenog igrača Bristol Cityja Lewina Nyatangu, nakon što su nacionalni tim zbog povreda napustili igrač sredine terena Liverpoola Joe Allen i napadač Leedsa Steve Morison.

Dva termina

Timu je ranije dodat napadač Crystal Palacea, trenutno na posudbi u Millwallu, Jermaine Easter.

Škotska protiv Velsa igra 22. marta u Glasgowu, a četiri dana kasnije gostuje u Novom Sadu protiv Srbije. U drugom terminu (26. mart), Vels će u Swanseaju dočekati Hrvatsku.

Škotska se u kvalifikacijama za SP 2014. nalazi na posljednjem mjestu grupe A sa dva boda iz četiri meča. Vels ima tri boda, Makedonija i Srbija imaju po četiri, a Hrvatska i Belgija po deset bodova.

Izvor: Agencije