Ostavku podnio i Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost

Donald Trump se zahvalio Tomu Bossertu na 'patriotskoj službi' (EPA)

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Tom Bossert, koji je dio administracije američkog predsjednika otkako je Donald Trump preuzeo tu dužnost, podnio je ostavku, potvrdila je Bijela kuća.

“Predsjednik je zahvalan Tomu [Bossertu] za njegovo obvezivanje na sigurnost i stabilnost naše velike zemlje”, navela je Sarah Sanders, glasnogovornica Bijele kuće, a prenosi Reuters.

“Tom [Bossert] je predvodio napore Bijele kuće na zaštiti naše domovine od terorističke prijetnje, jačanju naše cyber obrane i odgovoru na niz prirodnih katastrofa bez presedana. Predsjednik Trump zahvaljuje mu se na njegovoj patriotskoj službi i želi mu sve najbolje”, dodaje Sanders.

Veliki broj odlazaka

Bossertov odlazak je najnoviji u nizu promjena na visokim položajima u američkoj administraciji, podsjeća AFP.

Nedavno je Trumpov tim napustila i Hope Hicks, jedna od najdugovječnijih i najbližih suradnica Donalda Trumpa, koja je obnašala dužnost direktorice komunikacija Bijele kuće.

Trump je suočen s neuobičajeno velikim brojem odlazaka visokih dužnosnika Bijele kuće otkad je prije nešto više od godinu dana preuzeo dužnost.

Njegov prvi šef osoblja Reince Priebus odstupio je prošlog ljeta, a glavni strateg Steve Bannon dobio je otkaz.

Četvero ljudi, uključujući Hicks i bivšeg šefa komunikacija Seana Spicera koji je također dao ostavku, napustili su odjel zadužen za odnose s javnošću.

U međuvremenu je Trump otpustio savjetnika za nacionalnu sigurnost H. R. McMastera

Smjena Rexa Tillersona

Prije njega smijenio je i šefa američke diplomacije Rexa Tillersona.

Njega je naslijedio dosadašnji direktor CIA-e Mike Pompeo.

Smjena Tillersona dosad je najveća promjena u Trumpovoj administraciji.

Izvor: Agencije