Ostavka predsjednika Crvene zvezde

Igrači Bordeauxa i Crvene zvezde u augustu 2012: Zvezda je za vrijeme Lukićevog mandata osvojila dva kupa, bez titula prvaka države (AFP)

Predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić podnio je ostavku na tu funkciju, navodeći da je izgubio „energiju, snagu i mogućnost” da vodi taj fudbalski klub, prenose beogradski mediji u utorak. 

Lukić je ostavku objavio na sajtu kluba, navodeći da je upućena Zvezdašima.

„Neću vam preterano obrazlagati svoju odluku. Jednostavno mislim da je vreme za takav potez. Izgubio sam energiju, snagu i mogućnosti koje treba da krase prvog čoveka najboljeg srpskog kluba i zato je nepotrebno zadržavati se na mestu koje zahteva mnogo, mnogo više”, naveo je Lukić.

Vršilac dužnosti predsjednika biće predsjednik Upravnog odbora Svetozar Mijailović. UO ima rok od 30 dana da raspiše izbore, a poslije toga slijedi 90 dana izbornog procesa.

Lukić dugo nije komunicirao sa medijima, a svoje stavove je objavljivao preko raznih sajtova vezanih za Crvenu zvezdu. On je sada kazao da nije u stanju da ispuni ciljeve koje je planirao, piše Politika. 

„Oduvek sam isticao da fotelja nije moj cilj već jaka i stabilna Zvezda, koju treba izvesti na novi evropski put i vratiti je u društvo velikana Starog kontinenta. Mislim da to, posle tri i po godine, nisam više u stanju da uradim”, naveo je Lukić.

Osvojena dva kupa

U klub je došao 2009. godine, a Zvezda je za vrijeme njegovog mandata osvojila dva kupa, bez titula prvaka države.

„Hteo sam tada da osvojimo titulu šampiona Srbije – nisam uspeo. Hteo sam da finansijski potpuno stabilizujemo klub – nisam uspeo. Želeo sam da Crvena zvezda bude učesnik grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope – nisam uspeo”, naveo je Lukić.

On je među svoje neuspjehe ubrojao i to što nije uspio da okupi sve legende kluba da zajedno pomažu Zvezdi, kao i to što Fondacija Crvene zvezde nije uspostavljena kao sredstvo da navijači pomažu klubu.

Lukić je među svoje uspjehe ubrojao dovođenje jakog generalnog sponzora (Gasprom), brojnost publike na utakmicama, uspješan marketing, prvi tim sastavljen od mladih igrača.

„Želeo sam da Crvenu zvezdu spasim od gašenja, pred kojim je bila na korak u maju 2009. godine – uspeo sam”, naveo je on.

Izvor: Agencije