Oglasi

Olujno nevrijeme u Dubrovniku, pod vodom ulice i objekti

Olujno nevrijeme pogodilo Dubrovnik, u tri sata palo 259 litara kiše po metru kvadratnom, problemi u saobraćaju.
Dubrovnik, Nevrijeme, PoplavaVoda je prodrla u objekte i stambene prostore te poplavila dio prometnica na dubrovačkom područjuDuList.hr

Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i obilnom kišom pogodilo je Dubrovnik u noći s ponedjeljka na utorak, a prema podacima DHMZ-a u svega tri sata palo je 259 litara kiše po metru četvornom, što je prouzročilo prodor vode u objekte i stambene prostore te poplavila dio prometnica na dubrovačkom području.

Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je više dojava građana o prodorima vode u objekte i stambene prostore te o odronima na prometnicama, a Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci od 4 do 7 sati ujutro imala je 30 intervencija ispumpavanja.

Obilna kiša poplavila je hotele Rixos, Kompas, Valamar President, Dom za starije osobe u Mokošici, a vatrogasci su spašavali i ljude iz garaže Atlant centra, kako piše Dubrovnik.net.

"Trenutno imamo na terenu 35 vatrogasaca iz JVP Dubrovački vatrogasci i DVD-ova Zaton i Rijeka dubrovačka, podijeljenih u 10-ak grupa s pumpama. Očekujemo još jedan udar s intervencijama kada ljudi budu dolazili na posao i kada vide stanje u svojim objektima", rekao je za DuList.hr dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Očekuje se onečišćenje vode

HAK je jutros izvijestio da je zbog vode na kolniku zatvoren dio državne ceste DC420 Sustjepan - luka Gruž na predjelu Kantafiga, a obilazak je preko autobusnog kolodvora.

U Župi dubrovačkoj su odroni i poplavljeni dijelovi na državnoj cesti D-8.

Vodovod Dubrovnik izvijestio je kako je na izvorištima Ombla, Zavrelje 1 i Račevica zabilježena povišena mutnoća vode.

Tijekom dana u vodovodoopskrbnim mrežama Dubrovnika te dijela Župe dubrovačke očekuje se mutnoća iznad dopuštenih vrijednosti.

Takva voda ne preporuča se za piće.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.