Održan protest Sindikata željezničara

Dvjestotinjak članova Sindikata željezničara Hrvatske protestvovalo je u srijedu na Markovom trgu tražeći od Vlade kvalitetno rješenje za problem poslovanja HŽ Carga, te uspostavu socijalnog dijaloga o stanju u sve tri HŽ-ove firme kćeri.

Predsjednik Sindikata željezničara Zoran Maršić zajedno s predsjednikom Sidnikata strojovođa Hrvatske Nenadom Mrganom predao je u Banskim dvorima zahtjeve sindikata koji se odnose na teško stanje kako u HŽ Cargu, koji bi trebalo privatizovati, tako i u HŽ Putničkom prijevozu i HŽ Infrastrukturi.

Maršić je okupljenim sindikalcima rekao da dosad nisu pronašli kvaliteno rješenje za HŽ Cargo s resornim ministrom Sinišom Hajdašem Dončićem. “Pita nas ministar zašto se bunimo kad primamo plaće? Zar moramo čekati da HŽ Cargo ode u stečaj pa da izađemo na ulice. Nećemo čekati, dajte nam rješenje!”, uskliknuo je Maršić.

Za restrukturiranje

Mrgan je poručio Vladi da sindikati očekuju ulaganja u HŽ-ov vozni park. “Svakog tjedna HŽ je u crnoj kronici, a mi moramo objašnjvavati ljudima zašto ne voze vlakovi nego autobusi”, rekao je Mrgan, dodavši da hrvatski vlakovi voze sporo zbog loše infrastrukture.

Sindikalci su ponovili da nisu protiv restrukturiranja, već žele da se ono što prije provede, bez obzira na to kakvo bilo rješenje za HŽ Cargo. To znači da se ne protive ni privatizaciji, iako su svjesni šta ona može donijeti radnicima.

Uprava je najavila ukidanje 700 od postojećih 2.800 radnih mjesta u HŽ Cargu, a sindikati traže da se s njima prethodno razgovara o sudbinama radnika i budućnosti firme.

Traže zadržavanje pružanja usluga prevoza tereta, hitno pronalaženje strateškog partnera, kao i nastavak procesa restrukturiranja, ali bez izmišljanja radnih mjesta i projekata, kako bi pojedinci sačuvali visoke plate.

Optužuju upravu HŽ Carga za nesposobnost, a Upravu HŽ-a za gomilanje administracije, uz istodobno smanjivanje broja proizvodnih radnika, zbog čega su u kompaniji “stotine direktora” s visokim plaćama, od kojih neke iznose i po 30 ili 40 hiljada kuna, iako mnogi uopće ne dolaze na posao.

Također, zahtjevaju obnovu i bolje održavanje voznog parka, odnosno da se prestane sa skidanjem dijelova sa starih vozila i njihovom ugradnjom na novija vozila, jer se time ozbiljno ugrožava sigurnost saobraćaja.

Izvor: Al Jazeera i agencije