Oglasi

Odgođena svečanost dodjele Golden Globesa

Svečana dodjela filmskih nagrada Golden Globes održat će se 28. februara 2021, a ne u januaru kako je uobičajeno.
Nagrade Golden Globes tako će se dodjeljivati u vikendu koji je isprva bio predviđen za dodjelu Oskara, a svečanost njihove dodjele već je pomaknuta na 25. april EPA

Svečana dodjela filmskih nagrada Golden Globes održat će se 28. februara 2021, a ne u januaru kako je uobičajeno, objavili su organizatori.

Nagrade Golden Globes tako će se dodjeljivati u vikendu koji je isprva bio predviđen za dodjelu Oskara, a svečanost njihove dodjele već je pomaknuta na 25. april.

Redovit ritam holivudske filmske industrije potpuno je poremećen zbog pandemije korona virusa koji je ispraznio kinodvorane tokom tri mjeseca.

Ublažavanje kriterija

Akademija za filmsku umjetnost koja organizira dodjelu Oskara najavila je prošle sedmice da će ublažiti kriterije kako bi omogućila da za nagradu konkurira mnogo više filmova koji su objavljeni na filmskim platformama. 

Također je 'rastegnula' razdoblje do kojeg filmove moraju stići u kinodvorane kako bi mogli ući u utrku za nominaciju. Rok je s 31. decembra 2020. pomaknut na 28. februara 2021.

Većina američkih kinodvorana zatvorena je i brojna su snimanja stala u samom Los Angelesu ili drugdje u svijetu u strahu od novog vala epidemije COVID-a 19.

I organizatori svečanosti dodjele drugih filmskih nagrada, primjerice britanske BAFTA-e, najavili su odgode za 2021.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.