Odbojkaši Srbije: Zastrašujuće scene u Istanbulu

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je kako su svi u ekipi svjesni tragedije koja se dogodila u Istanbulu te poručio da će ekipa, uprkos svemu, biti spremna za turnir Svjetske lige u Teheranu.

“Velika tragedija, sigurno. Na svu sreću ništa se ozbiljno nije desilo nama i mi, koliko god da je ovo strašna tragedija, moramo svu našu koncentraciju i misli da usmerimo ka turniru u Teheranu. Nadam se da će ostatak puta proći u normalnom stanju i da ćemo od sutra praktično biti u punom pogonu za predstojeće utakmice”, izjavio je Grbić.

Prema njegovim riječima, srpski reprezentativci su “dovoljno svesni, pametni i zreli da znaju kakva je bila situacija i šta se desilo”.

“Mislim da jedan, dva treninga neće mnogo promeniti stvari. Mi smo stvarno dosta toga odradili i ovo nam apsolutno neće poremititi pripremu za završni turnir. Izgubili smo možda jedan trening, koji bi bio oporavljajućeg karaktera”, istakao je Grbić.

Kapiten Dragan Stanković smatra da je poslije svega “bilo čudno što je uopšte dozvoljeno avionima da sleću u Istanbul nakon napada”.

“Bili smo bezbedni što smo ostali u avionu, nasred piste, tako da smo bili daleko od mesta događaja. Posle, kada smo videli šta se dogodilo jer smo prošli bukvalno pored tog mesta, videli smo da smo ‘za dlaku’ izbegli to što se desilo. Svu snagu i energiju usmeravamo na naredne tri utakmice i one su u ovom trenutku najbitnije”, poručio je Stanković.

Izdignuti se iznad situacije

Reprezentativac Nikola Rosić smatra da će se ekipa uspjeti “izdignuti iznad situacije”.

“U samom avionu smo sve podneli u dobroj atmosferi, smireno i pozitivno. Međutim, kasnije kada smo prolazili kroz aerodrom i kada su nas sprovodili do autobusa koji nas je vozio u hotel, bilo je zastrašujuće videti sve to jer smo bili blizu mesta događaja. Mene je lično uhvatilo neko razmišljanje kad se sve smirilo, vraćale su se neke scene, ali mislim da ćemo uspeti da se izdignemo iz toga i koncentrišemo se na utakmice koje nas čekaju u Iranu”, rekao je Rosić.

Tim menadžer reprezentacije Laslo Lukač rekao je da je, “bez dileme, ovaj put najteži i zaista karakterističan”.

“Nikad se do sada nije desilo da zbog nevremena ne poletimo i da let bude otkazan. Imali smo ceo dan problema da sredimo novi dolazak u Teheran, međutim drugu noć smo imali ovaj napad, koji je zaista tragičan za turski narod i za ceo svet. Ono što me raduje je da da sam imao veliku podršku svih članova naše ekspedicije koja broji 22 člana. Imali smo i pomoć konzula Zorana Markovića, kao i veliku podršku Turkish Airlinesa, koji je u ovoj haotičnoj situaciji odradio posao kako treba”, poručio je Lukač.

Odbojkaši Srbije trebali bi večeras poletjeti iz Istanbula za Teheran.

U trostrukom samoubilačkom napadu ubijena je 41 osoba među kojima i stranci, potvrdili su turski zvaničnici. Ranjeno je 240 ljudi.

Izvor: Agencije