Oglasi

Objavljena detaljna verzija pravila korištenja Facebooka

Dosad je samo kratka i uopćena verzija o tome šta je dozvoljeno objavljivati bila javna, ne i detaljniji interni dokumenti.
Facebook je blokirao račun Jonesa zbog kršenja internih pravila te društvene mrežeEPA - Ilustracija

Facebook je objavio knjigu pravila o tome kakvi su sadržaji dozvoljeni na toj društvenoj mreži, s mnogo više detalja nego ikad, uključujući oblasti korištenja lijekova, seksualnih usluga do nasilja, govora mržnje i poticanja na nasilje, prenosi Reuters.

Facebook je godinama imao standarde zajednice u vezi s onim što je dozvoljeno objavljivati, ali je samo kratka i uopćena verzija bila javna, a mnogo detaljniji interni dokumenti bili su osnova za odluke o zabrani ili isključivanju.

Linije zabrane

Facebook sada objavljuje mnogo širi dokument da raščisti konfuziju, navodi Reuters riječi potpredsjednice Facebooka Monike Bickert.

"Sada ćete kada dođete na Facebook razumjeti gdje su linije zabrane", rekla je ona na konferenciji za novinare u sjedištu kompanije.

Najveća društvena mreža na svijetu na meti je kritika zbog korištenja podataka u izbornim manipulacijama, ali i zbog nedovoljne kontrole opasnih sadržaja koji se objavljuju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.