Oglasi

Nove američke sankcije za Kinu, Irak, Rusiju i Tursku

SAD je sankcije uveo zbog kršenja sporazuma o zabrani širenja oružja za masovno uništenje.
Nije naveden spisak onih koji su se našli na udaru novih američkih sankcijaEPA

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije za 13 subjekata i osoba u Kini, Iraku, Rusiji i Turskoj zbog kršenja sporazuma o neširenju oružja za masovno uništenje za Iran, Sjevernu Koreju i Siriju, potvrdio je američki državni sekretar Mike Pompeo, prenosi Tanjug.

On je naveo da su sankcije uvedene i za pet subjekata i osoba u Kini i Turskoj zbog podrške iranskom raketnom programu.

U saopštenju se navodi da su sankcije uvedene na period od dvije godine i da podrazumijevaju ograničenja za državne nabavke u SAD-u, pomoć američke administracije i izvoz u tu zemlju, prenio je Tass.

U saopštenju nije naveden spisak onih koji su se našli na udaru novih američkih sankcija.

SAD optužuje Iran i za korona virus

Ranije su Sjedinjene Američke Države pozvale iranske vlasti da "kažu istinu" o novom korona virusu u Iranu, nastavljajući niz optužbi po kojima Teheran skriva razmjere epidemije u zemlji.

"SAD je krajnje zabrinut zbog informacije da iranski režim skriva važne podatke o epidemiji u toj zemlji", rekao je američki državni sekretar Mike Pompeo na konferenciji za novinare u Washingtonu, prenosi Hina.

"Sve zemlje, pa tako i Iran, moraju reći istinu o korona virusu i sarađivati s međunarodnim humanitarnim organizacijama", poručio je Pompeo.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.