Nigel Farage osnovao novu stranku Brexit

Farageovu bivšu stranku UKIP mnogi smatraju odgovornom za referendum o Brexitu iz 2016. (EPA)

Nigel Farage, jedan od glavnih vođa kampanje za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, osnovao je u petak novu Brexit stranku, optuživši britanske zastupnike da su izdali Britance koji su rekli da žele napustiti EU.

U Coventryju, u centralnoj Engleskoj, Farage, čiju bivšu stranku UKIP (Stranka britanske nezavisnosti) mnogi smatraju odgovornom što je Britanija 2016. organizirala referendum o članstvu u EU-u, rekao je pristalicama da njegova stranka okuplja impresivan tim za izbore za Evropski parlament u maju, prenijela je Hina.

‘Okuplja tim vodećih poslovnih ljudi’

Nakon što je premijerka Theresa May osigurala još jednu odgodu Brexita, britanske stranke sada se pripremaju za evropske izbore uprkos tome što vlada ističe da zemlja još može izaći iz Unije, a da na njima ne učestvuje.

Farage je rekao da je njegova nova stranka prikupila više od 750.000 funti u prvih deset dana postojanja i da okuplja tim vodećih poslovnih ljudi koji će je predstavljati.

“Možemo pobijediti na tim evropskim izborima i ponovo početi ulijevati strah od Boga u naše zastupnike u Westminsteru. Oni ne zaslužuju ništa manje od toga nakon što su se prema nama tako ponijeli ovom izdajom”, rekao je on.

Izvor: Agencije