Oglasi

Nevrijeme u Kostajnici: Uvedeno vanredno stanje, zaustavljen saobraćaj

Nevrijeme je uzrokovalo znatnu materijalnu štetu, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu.
Danas bi trebala da bude imenovana komisija za procjenu šteteFacebook/Kostajnica

Nakon jakog nevremena i obilne kiše u opštini Kostajnica, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu koje prolazi kroz to mjesto.

Nevrijeme je uzrokovalo znatnu materijalnu štetu, nakon što su se izlile rječice Tavija i Bubnjarica, kao i manji potoci koji su ulice pretvorili u rijeke.

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo proglasio je vanredno stanje, a danas bi trebala da bude imenovana komisija za procjenu štete.

"Odnesena su tri mosta na rječici Taviji, u naselju Petrinja pojavilo se klizište koje je ugrozilo stambeni objekt, iz kojeg je zbog bojazni od urušavanja iseljena porodica, pojavila su se brojna klizišta. Voda se povlači i za sobom ostavlja haos, blato, mulj. U ovom trenutku ne znamo koliko je objekata bilo poplavljeno, jer je cijeli grad bio pod vodom, no štetu su pretrpjela i tri preduzeća u koje je ušla voda, brojni popratni objekti su potpuno uništeni, kao i veći dio putne infrastrukture", rekao je Aleksandar Pašić, glasnogovornik opštine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.