Oglasi

Netanyahu: Palestinci za nastavak sukoba po svaku cijenu

Benjamin Netanyahu je aludirao na to da je palestinsko rukovodstvo bojkotovalo bliskoistočnu mirovnu konferenciju u Bahreinu.
Benjamin NetanyahuIzraelski lider je rekao da je Izrael pozdravio plan SAD-a o palestinskom razvoju, a Palestinci su ga odbaciliEPA-EFE - Arhiva

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu izjavio je u nedjelju da su Palestinci "odlučni nastaviti sukob po svaku cijenu", prenosi Beta.

Netanyahu je na sjednici Vlade aludirao na činjenicu da je palestinsko rukovodstvo bojkotiralo bliskoistočnu mirovnu konferenciju održanu prošlog tjedna u Bahreinu u cilju da se osigura ekonomska pomoć Palestincima i palestinskim izbjeglicama u visini od 50 milijardi dolara tijekom deset godina.

Izraelski lider je rekao kako je Izrael pozdravio taj plan SAD-a o palestinskom razvoju, a sami Palestinci su ga odbacili i čak uhitili palestinskog biznismena koji je sudjelovao na skupu u Manami, glavnom gradu Bahreina.

Palestinci oslobodili biznismena

"Tako se ne ponašaju oni koji žele promovirati mir", rekao je Netanyahu.

Palestinci su u međuvremenu oslobodili pritvorenog biznismena Saleha Abu Mayalu.

Palestinska uprava optužuje administraciju predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da je pristrana u korist Izraela i bojkotira je otkako je Trump priznao Jeruzalem kao glavni grad Izraela u prosincu 2017. godine.

Palestinski lideri također optužuju SAD da ih pokušava navesti da se odreknu palestinske državnosti u zamjenu za novac.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.